В Україні триває воєнний стан та коменданстька година, під час дії якої не працюють жодні аптеки та магазини. Зараз нас чекаю час новорічних застіль та святкувань, а що ж робити, якщо після смачних страв вас зненацька застала печія.

Як позбавитись від такої проблеми без таблеток пише УНІАН.

Печія. Фото: скрін youtube

Для запобігання та полегшення печії рекомендується виключити з раціону продукти, що спровокували її появу, та вживати не менше півтора літрів води на день. Також важливо уникати кладки спати відразу після їди і давати собі хоча б годину перед сном.

відвар на основі лляного насіння може допомогти нейтралізувати кислотність у шлунку. Для приготування настою необхідно взяти чайну ложку лляного насіння і залити їх склянкою окропу. Після перемішування настою десять хвилин і настоювання щонайменше півгодини, слід процідити та вживати за півгодини до їди, розділивши на три прийоми.

Популярні новини зараз

Українців попередили про "важкі" платіжки за світло

Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..."

Комунальники "наплювали" на мораторій: встановили незаконні тарифи та змушували переплачувати

Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію

Показати ще

Печія. Фото: Youtube

Якщо печія не минає тривалий час, можна скористатися харчовою содою, яка завжди є на кухні. Розчинивши чайну ложку соди в чашці води і випивши, можна нейтралізувати шлункову кислоту і впоратися зі печією.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, бутерброди занапастить ваше здоров'я: дієтологи пояснили, чому не можна поєднувати ковбасу та хліб.

Також наш портал інформував, поліпшать самопочуття та піднімуть настрій: топ корисних продуктів у зимовий період.

Крім того, ми писали, улюблений напій може призвести до непередбачуваних наслідків: лікарі попередили, коли він може зашкодити.