Хурма –улюблений фрукт багатьох українців. Відрізняється вона не тільки смаком, але і тим, що допомагає покращити зір та роботу кишкового тракту.
Хурма містить у собі велику кількість клітковини, яку більшість українців не добирає під час харчування. На добу норма становить 30 грамів. Клітковиною харчуються й корисні бактерії у нашому організмі, тому її вживання необхідне.
Вплив на зір
Також у хурмі є каротиноїди, які позитивно впливають на зір людини. Вони допомагають знизити очну напругу та покращують зір у ночі. Але, за даними дослідження 1994 року вони краще засвоюються з тваринних продуктів. Якщо ви їх не вживаєте, то хурма може стати корисною альтернативою.
Зміни в правилах обміну валюти: заначка може перетворитися на розчарування
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Долари з "заначки" можуть розчарувати: почали діяти нові правила обміну валюти
Величезна кількість вітаміну С також є у цьому фрукті. Як доповнення його можна вживати у невеликій кількості, адже добову норму вона не покриє.
Вплив на кишківник
Окрім того, є багато танінів, які здатні сповільнити моторику кишківник. Тож людині, яка страждає на закрепи варто обирати тільки стиглі фрукти. Чим більш стиглий фрукт, тим менше у ньому танінів.
Катехіни – також є у хурмі і вони здатні зміцнити судини та капіляри.
Негативна сторона хурми
Недоліком хурми є велика кількість цукру у складі. Достатньо з'їсти 300 грамів і ви покриєте денну норму. І саме високий вміст цукру може провокувати здуття після вживання. Тому якщо ви почуваєте себе після вживання дискомфортно, варто відмовитись він неї, або ж вживати лише половину в день.
Нагадаємо, портал Знай інформував, два прості тести, які покажуть, чи потрібно тобі міняти подушку для сну
Раніше на порталі Знай повідомлялося, проста техніка: геніальний трюк із фольгою, який врятує твій холодильник
Також, наш портал інформував, сіль більше не "біла смерть"? Експерт відповіла на запитання, чи можна її переїдати