Догляд за сантехнікою у вашому будинку – це не просто налити "Крот" у раковину щоразу, коли вона забивається.

У багатьох будинках досі використовуються чавунні труби, і щоразу, коли корозійні хімічні продукти використовуються для розчинення засмічення, вони також розчиняють ваші труби. Рано чи пізно ваша сантехніка почне виходити з ладу та протікати, і вам доведеться викликати місцевого фахівця.

Вантус. Фото: youtube

Не виливайте окріп у раковину

Вважайте, що засмічення може вгамувати воду в трубі, і якщо вона зроблена з пластику або полівінілхлориду, вона може розплавитися від гарячої води. Можна вилити окроп у раковину, коли ваші труби чисті, засмічення затримає воду в трубі.
Використання окропу для очищення бур'яну унітазу може розплавити воскове кільце навколо унітазу або навіть тріснути порцелянову чашу.

Також широко запропонований спосіб висипання харчової соди в каналізацію, а потім оцту, не настільки панацея, оскільки оцет не дуже кислий. Фактично, це може усунути дуже легкі засмічення. Однак це, швидше за все, не допоможе з сильнішими засміченнями, оскільки вся реакція шипіння полягає в переміщенні навколо труби, що засмічується.

Популярні новини зараз

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Ремонт каналізації. Фоnо: Youtube

Щоб усунути засор, використовуйте змію або інший фізичний інструмент, а не хімічний розчин.

Фізичні інструменти для чищення каналізації дійсно дуже недорогі, і загалом дешевші в порівнянні з продуктами одноразового використання після того, як ви очистили навіть пару засорів. Найпростішим у використанні є вантуз.

Для більш стійких і глибоких засоров добре відомий дренажний шнек. Дренажні шнеки можуть бути дуже корисними для видалення малих і середніх засорів. Але будьте обережні, щоб не бути надто агресивними, атакуючи завзяте забивання. Інакше ви ризикуєте трохи розважити сантехніка, яка повинна усунути оригінальну пробку і дренажну змійку, що застрягла у ваших трубах.

Ванна, скріншот: YouTube

Нагадаємо, що українцям дали поради, як заощадити на платіжках за газ.

Раніше ми повідомляли, як прибрати "лікарняну жовтизну" з вікон та підвіконня домашніми засобами: найкращі розчини.