Наші читачі вже знають, що цієї зими в Україні не збираються запроваджувати тотальний карантин, оскільки у МОЗ не бачать на це причин. Однак у багатьох вдома або в особистих сумках залишилися засоби для рук, що дезінфікують. Багато цих санітайзерів вже прострочені.
На цей раз ми разом дізнаємося, що думають про це експерти.
Так, на думку фахівців, використання дезінфікуючого засобу для рук з терміном придатності, що минув, не небезпечно, воно може викликати у вас хибне почуття безпеки, тому що санітайзер зі закінченим терміном придатності не забезпечують такий же рівень захисту від мікробів, як свіжий.
Тест на запах - це один із швидких способів визначити, чи ефективний ваш дезінфікуючий засіб для рук зі строком придатності, що минув.

Санітайзер, скріншот: YouTube

Можна продовжувати використовувати дезінфікуючий засіб для рук з терміном придатності, що минув, якщо ви все ще відчуваєте сильний запах алкоголю або якщо він все ще швидко випаровується з рук після використання. Але, незважаючи на те, що термін дії вашого улюбленого дезінфікуючого засобу для рук минув, воно все ще зручне для вирішення різних домашніх завдань.

Чистка коврів. Фото: Twitter

Чищення килимів

Спирт у дезинфікуючому засобі для рук з терміном придатності, що минув, робить його відмінним засобом для плям на килимах, деяких тканинах або поверхнях. Просто не забудьте спочатку провести невеликий тест, перш ніж розпорошувати дезінфікуючий засіб для рук на велику пляму.

Сухий шампунь

Немає часу мити і сушити волосся - розпорошіть трохи дезінфікуючого засобу для рук на волосся і шкіру голови і утріть його в коріння та волосся, як швидкий і легкий сухий шампунь.

Санітайзер, скріншот: YouTube

Засіб для оптики

Використовуйте дезінфікуючий засіб для рук із вмістом ізопропілового спирту не більше 70%, щоб видалити відбитки пальців, плями і навіть лак для волосся з окулярів.

Полірування срібла

Нанісши кілька крапель дезінфікуючого засобу на невелику чисту тканину, можна швидко та ефективно відполірувати срібло. Після блиску просто промийте водою та висушіть.

Санітайзер, скріншот: YouTube

Нагадаємо, краще без зайвих експериментів: чому стрижка брів – погане рішення і які правила догляду за ними.
Раніше повідомлялося, стануть м'якими та гладкими: секрети догляду за п'ятами в домашніх умовах.
Також, бутерброди занапастить ваше здоров'я: дієтологи пояснили, чому не можна поєднувати ковбасу та хліб.

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще