Для наших читачів, які уважно ставляться до свого особистого комфорту, є кілька тестових перевірок для незамінного постільного аксесуара - подушки.

Справа в тому, що подушки, на яких ми спимо, потрібно періодично замінювати, тому що їх наповнювач з часом зношується, а також можуть з'являтися небажані мікроорганізми.

Подушка. Фото: скрін youtube

Як зрозуміти, коли час позбутися старої подушки?

Одна популярна блогерка в мережі TikTok запропонувала два швидкі тести, які допоможуть вирішити це питання. Якщо ваша подушка не проходить ці тести, настав час замінити її на нову.

Подушки для сну https://www.pexels.com/ru-ru/

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Друг президента Зеленського Жека Кошовий зізнався, як "виживає" на 2 тисячі баксів у місяць

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Перший тест - згинання навпіл:

Покладіть подушку на ліжко і зігніть навпіл, притиснувши верхню половину рукою. Протримайте так прогин протягом 30 секунд, потім відпустіть.

Якщо подушка повертається у свою початкову форму, вона все ще досить пружна і підтримуватиме вашу голову під час сну. Якщо ж подушка залишається вигнутою, то настав час розлучитися з нею.

Другий тест - тест, де потрібно присісти:

Витягніть пряму руку вперед, ніби це спина коня, і накиньте на неї подушку, як на сідло. Якщо вона лежить паралельно землі та утримує форму, то все добре. Але якщо подушка звисає, коли розташована таким чином, настав час замінити її на нову, більш пружну.

Експерти з придатності меблів та аксесуарів рекомендують замінювати подушки раз на рік чи два. Також потрібно регулярно міняти постільну білизну, тому що вона часто має прямий контакт із тілом і також зношується.

Декоративні подушки можуть прослужити довше – приблизно 5-10 років, якщо часто міняти наволочки. Матраци можна використовувати від 6 до 8 років. А щодо диванів, то експерти рекомендують їх замінювати раз на 7-15 років, оскільки вони також потребують регулярної заміни.

Нагадаємо, не тільки смачно, а й корисно: властивості мандаринів, про які ви навіть не здогадувалися.

Раніше повідомлялося, викидати не варто: як вам можуть стати в нагоді використані чайні пакетики.

Також, живот уже хоче зимової теплоти: секрети здорового харчування в холодну пору від дієтолога.