Матрац рекомендується регулярно чистити, адже він може стати домом для бактерій, мертвих клітин шкіри або пилових кліщів. Не всі мають можливість скористатися послугами хімчистки, але можна впоратися і самотужки. Про це пише видання express.

Почистити матрац у домашніх умовах, щоб був як новий цілком реально і для цього не доведеться витрачати багато часу чи грошей. Секретними лайфгаками поділилася професійна прибиральниця.

Матрац. Фото: скрін youtube

Перше, що потрібно зробити – пропилососити матрац. Для цього потрібно зняти всю постільну білизну і ретельно пройтися поверхнею матраца. На перший погляд може здатися, що робити це не потрібно, адже матрац чистий зовні, але це оманливе враження. Насправді це допоможе знизити накопичення бактерій та мертвих клітин.

Наступний крок – посипати матрац харчовою содою, яка допоможе видалити плями та запахи. Засіб потрібно залишити на поверхні приблизно на 20 хвилин, а потім забрати за допомогою пилососа.

Популярні новини зараз

ТЦК збирає досьє на кожного: які дані вашої біографії знатимуть обов’язково

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

Показати ще

Матрац. Фото: скрін youtube

Якщо вдома є пароочисник, далі слід обробити їм матрац, щоб убити пилових кліщів. Фінальна стадія – видалення будь-яких плям на поверхні. Для цього можна використовувати засіб для миття посуду та теплу воду. Також можна придбати спеціальний засіб для виведення плям.

Раніше портал Знай повідомляв, ви повірите в чаклунство: до божевілля простий трюк, який виведе з одягу найстійкіші плями.

Також наш портал інформував, все геніальне - просто: як повернути ванною білий вигляд без шкоди для гаманця.

Крім того, ми писали, домашня "хімія", яка допоможе прибрати неприємну жовтизну з постільної білизни: три рецепти.