Бутерброд - швидкий і смачний перекус для тих у кого немає часу на готування. Такий вид їжі має свої плюси через швидкість приготування, але мінусів значно більше. Про це йдеться у матеріалі інформаційного порталу storinka.
Дієтологи наполегливо не рекомендують поєднувати ковбасу та хліб, які часто є головними інгредієнтами бутерброда. Вживання такої їжі може призвести до розвитку багатьох захворювань, зокрема діабету, ожиріння, онкології та проблем із серцем.
Річ у тому, що хліб є дуже солоним продуктом і багато хто про це не замислюється. Цей інгредієнт надає йому як смак, а й підвищує пружність. У ковбасі також багато солі - близько 3-4 грамів на 100 грамів продукту. У сосисках її ще більше.
Відстежує геолокації та збирає дані: у мережі розкрили нюанси програми "Резерв+"
"Критична" сума – 5000 гривень: банки встановлюють тотальний контроль за клієнтами
ТЦК змінили тактику пошуку ухилянтів: на яких оголошеннях ловлять українців
Українцям масово повертають гроші за комуналку: терміново перевірте усі квитанції
При цьому добова доза солі для людини – 5 грамів. З'ївши всього 300 грамів хліба та 80 грамів сирокопченої ковбаси буде поглинено денну норму солі. Цим людина, швидше за все, не обмежиться й організм отримає надмірну кількість солі, яка міститься і в багатьох інших продуктах.
Експерти наголошують, що найбільш безпечний для здоров'я варіант – йодована сіль. Продукт компенсує дефіцит йоду та корисний для запобігання небезпечним недугам.