Бутерброд - швидкий і смачний перекус для тих у кого немає часу на готування. Такий вид їжі має свої плюси через швидкість приготування, але мінусів значно більше. Про це йдеться у матеріалі інформаційного порталу storinka.

Дієтологи наполегливо не рекомендують поєднувати ковбасу та хліб, які часто є головними інгредієнтами бутерброда. Вживання такої їжі може призвести до розвитку багатьох захворювань, зокрема діабету, ожиріння, онкології та проблем із серцем.

Бутерброди з ковбасою, скріншот: Youtube

Річ у тому, що хліб є дуже солоним продуктом і багато хто про це не замислюється. Цей інгредієнт надає йому як смак, а й підвищує пружність. У ковбасі також багато солі - близько 3-4 грамів на 100 грамів продукту. У сосисках її ще більше.

Сіль. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

ТЦК заблокували водійські права: чи можна повернутися за кермо

ПриватБанк зарахує на карти українців від 250 до 25 000 гривень: кому пощастить

Показати ще

При цьому добова доза солі для людини – 5 грамів. З'ївши всього 300 грамів хліба та 80 грамів сирокопченої ковбаси буде поглинено денну норму солі. Цим людина, швидше за все, не обмежиться й організм отримає надмірну кількість солі, яка міститься і в багатьох інших продуктах.

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Експерти наголошують, що найбільш безпечний для здоров'я варіант – йодована сіль. Продукт компенсує дефіцит йоду та корисний для запобігання небезпечним недугам.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.
Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, улюблений напій може призвести до непередбачуваних наслідків: лікарі попередили, коли він може зашкодити.
Також наш портал інформував, картопля і навіть цукор: вчені назвали продукти, які згущують кров і можуть викликати утворення тромбів.
Крім того, ми писали, не піддавайтеся спокусі: дієтологи застерегли від неконтрольованого пожирання мандаринів.