Прибирання - це обов'язок, якого мало кому вдається уникнути. Часто на це витрачається багато часу, який можна було б витратити з користю. Саме тому варто надихнутися досвідом китаянок, які знають, як прибирати швидко та зручно.

Наприклад, у Китаї ковдру та підковдру стирають разом у великих пральних машинах. Це займає більше часу, але постільна білизна стає набагато чистіше. В Україні ж ковдри майже не стирають, тому на них накопичується багато пилу та бруду.

Цвіль, прибирання, фото з вільних джерел

Китаянки завжди спочатку стелять простирадло, потім кладуть матрац, зверху покривало, а вже після подушки і ковдри. Таким чином ліжко виходить більш охайним.

Ще один інтерес стосується ванни. Китаянки виносять звідти все зайве, надягають спеціальне взуття з дірками та миють все одразу – раковину, дзеркало, стіни, плитку. І до блиску!

Популярні новини зараз

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

У багатьох будинках там встановлені раковини з ґратами під зливою. Весь бруд збирається у відро і потім просто викидається. Тому в Китаї не потрібні вантузи для чищення злив.

Генеральне прибирання китаянки виробляють лише раз на рік перед Новим роком. Для цього на швабри та мітли намотують колготки і таким чином витирають кімнати від пилу, який ефективно притягується завдяки статиці.

Прибирання будинку. Фото: скрін youtube

Отже, іноді незвичайні, але дієві поради можуть допомогти зробити прибирання простішим і ефективнішим. Головне – запозичити з їхнього досвіду краще.

Нагадаємо, так ви, виявляється, смердючка:як ефективно позбутися слідів поту на одязі

Як повідомляв "Знай.uа", можна, якщо обережно: як швидко і без наслідків посушити одяг

Знай.uа писав, не кладіть у пральну речі з плямами олії та вовною вихованців: 15 помилок при пранні