Навіть "супер круті сучасні" бренди, які зараз заявляють, що їхні вікна з підвіконнями будуть десятиліттями вам служити і тішити око білим виглядом – можуть брехати. Бруд на склопакетах та підвіконнях кардинально псує зовнішній вигляд усієї кімнати.

Білий пластик часто жовтіє після кількох місяців експлуатації. Основною причиною цього є вплив сонячного ультрафіолету – він викликає у ПВХ незворотні процеси, що змінюють внутрішню структуру матеріалу.

Один з українських блогерів, який спеціалізується на ремонтах, розповів про причини такого явища, а також про дієві способи, які допоможуть подолати неприємний жовтий колір.

Жовті плями на підвіконні, скріншот: YouTube

Причини появи жовтизни

Крім сонячного випромінювання на зовнішній стан вашого підвіконня можуть вплинути використання невідповідних методів догляду за вікнами, часті та різкі зміни температури в кімнаті, вплив тютюнового диму, попадання хімічних складів, монтажної піни або будівельних розчинів.

Популярні новини зараз

Абоненти не встигають за темпами "Київстару": тільки поповнили рахунок, а тариф уже подорожчав

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

На сім'ю – 43200 грн: українцям дають грошову допомогу, треба звати маму чи бабусю

Показати ще

Найчастіше причиною стає одразу кілька факторів впливу. Для вирішення проблеми потрібно постаратися виявити та усунути все, інакше отримати бажаний ефект буде складно.

Як відмити пластикові вікна від жовтизни у домашніх умовах?

Використання спеціальних хімічних складів не завжди можливе – у будинку можуть бути люди, які не переносять запахи або погано реагують на деякі компоненти очисних засобів пластику.

Крім цього, відповідний склад може опинитися під рукою у потрібний момент. Тому необхідно знати альтернативні методи очищення та відбілювання вікон, безпечні та досить ефективні в домашніх умовах.

Жовті плями на підвіконні, скріншот: YouTube

Засіб для миття посуду

Миючий засіб чудово видаляє жир, бруд та жовті плями з підвіконня, сліди клею та землі, а також кола від квіткових горщиків. Для очищення одного підвіконня знадобиться приблизно чверть пляшки засобу, а також велика щітка середньої твердості.

Засіб для миття посуду щедро нанесіть на підвіконня і розподіліть мокрою губкою, щоб утворилося багато піни. Залишіть на 10 хвилин. Потім щіткою протріть всю поверхню підвіконня. Потім за допомогою губки протріть підвіконня начисто. Після 2-3 таких обробок поверхня стане бездоганно чистою.

Жовті плями на підвіконні, скріншот: YouTube

Харчова сода

Вона видаляє жир та жовті плями, очищає залишки клею та будматеріалів, а також освітлює старі підвіконня. Є два способи очищення підвіконня содою.

Перший спосіб: розсипте соду по підвіконню і протріть зверху ганчіркою, змоченою в оцті. Залишіть спінений розчин на 30 хвилин і промийте підвіконня чистою губкою.

Другий спосіб: змішайте порівну соду та пральний порошок. Нанесіть суміш на вологе підвіконня і залиште на 2 години. Потім протріть щіткою підвіконня.

Чищення підвіконь, фото standartvikna

Зубний порошок та крейда

Цей спосіб відбілювання використовується з давніх-давен. Раніше його застосовували для чищення срібних столових приладів та прикрас, але він не менш ефективний і для ПВХ профілів. Спосіб обробки полягає в змочуванні проблемної ділянки водою та нанесення на нього деякої кількості порошку. Потім його протирають губкою або м'якою ганчіркою, після чого залишки видаляють.

Не слід із зайвою силою тиснути на поверхню - ці порошки мають абразивну дію. При надто інтенсивній обробці можна наробити дрібні подряпини, які потім потемніють та остаточно зіпсують зовнішній вигляд пластику.

Пластикове підвіконня, кадр з відео

Лимонна кислота

Якщо вона у порошку, на змочену поверхню насипають невелику кількість і протирають вологою губкою або м'якою ганчіркою. Процес можна значно посилити, якщо до кислоти додати хлор (порошок). Тоді кислоту потрібно розвести водою та змочити тампон отриманим розчином.

Нагадаємо, в Україну лізуть всілякі віруси: як простий імбир може врятувати вас від хвороби.

Раніше повідомлялося,так ви, виявляється, смердючка: як ефективно позбутися слідів поту на одязі.

Також, у рот, на ялинку і навіть на обличчя: як зробити косметику з мандарин своїми руками - скасуйте замовлення на Нотіно.