Поганий сон вночі - низька працездатність вдень. Часто причиною наших недосипань може стати невелике вечірнє перекушування. Щоб кола під очима не росли в геометричній прогресії, слід уникати деяких продуктів у вечірній час. Про це пише mirror.

Ходить багато міфів про вечірні перекушування, але деякі з них - правда. Як, наприклад, те, що певні продукти можуть "красти" сон і не давати відпочити.

Продукти у холодильнику. Фото: скрін youtube

Для якісного сну рекомендується уникати продуктів із високим вмістом натрію. За словами експертів, це солоні закуски, зокрема чіпси, а також оброблене м'ясо та деякі консерви. Така їжа може спровокувати затримку води, що зневоднює тіло. Отже, вночі є великий ризик прокинутися через почуття спраги та порушити цикл сну.

Сон. Фото: скрін youtube

Популярні новини зараз

Водоканали почали відключати неплатників: який борг вважається "критичним"

Бандитський Львів: хто такий Богдан Копитко, авто якого підірвали і розстріляли невідомі

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Не 3,5 і навіть не 4 грн за кВт: українцям назвали "справедливий" тариф на світло

Показати ще

Солона їжа може й інакше зіпсувати сон. Такі продукти можуть спровокувати підвищення тиску, що ускладнить засипання. Також сіль може змушувати організм інтенсивніше робити сечу і ніч перетвориться на суцільні походи в туалет. У такому разі немає гарантії швидко заснути, і ранок може стати дуже важким.

Матеріали новинного характеру не можуть вважатися призначенням лікаря і прирівнюватися до них. Перед прийняттям рішення обов'язково проконсультуйтеся з лікарем і зверніться до фахівця.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, картопля і навіть цукор: вчені назвали продукти, які згущують кров і можуть викликати утворення тромбів.

Також наш портал інформував, не піддавайтеся спокусі: дієтологи застерегли від неконтрольованого пожирання мандаринів.

Крім того, ми писали, не кривіться, це корисно: лимон та лайм виявилися "щитом" від багатьох хвороб.