Газова плита дуже швидко піддається забрудненню, навіть якщо ви миєте її часто.Застарілий жир там утворюється навіть у досить акуратних господинь.

З поверхнею все досить легко – варто лише очищати її відразу після приготування, а от конфорки потребують окремої уваги. Досвідчені експерти дали пораду, як швидко та просто відчистити газову плиту від подібних забруднень. Про це розповідає Ukr.Media.

Очищення газових конфорок. Фото кадр з Youtube

Засіб для видалення плям на плиті

Досвідчені господині дали поради, який засіб приготувати, щоб навіть найстаріша плита стала як нова. Для цього, наливаємо у невелику каструлю води та кладемо туди три столові ложки солі. Цю суміш варто гарно перемішати та довести до кипіння. Тим часом, у окрему миску кладемо одну столову ложку соди, три столові ложки оцту та одну столову ложку мийного засобу. Все це гарно перемішати та залити окріп з сіллю. Суміш знову потрібно гарно перемішати.

Популярні новини зараз

В Україні посилять мобілізацію та укріплять міста: до чого слід готуватися

"Раз на рік звітуватиму": Віра Брежнєва зізналася, як часто 40-річним хочеться сексу

Пенсіонерів змусять повернути частину виплат державі

Який стаж не зарахують до пенсії: роки роботи просто викинуть

Показати ще

Конфорки, скріншот: YouTube

У ємність з приготованим засобом, опустіть кришку конфорки та залиште в ній на декілька хвилин. За цей час бруд відмокне і відстане самостійно. Через декілька хвилин дістаємо кришку конфорки і ви побачите, що її навіть не потрібно додатково терти. Цією сумішшю можна залити також саму поверхню плити, якщо на ній є застарілий жир. Така суміш допоможе відмити навіть найскладніші плями. Після цього поверхню буде достатньо протерти губкою та чистою водою.

Нагадаємо, портал Знай, інформував, не витрачайте гроші на генератор: українці винайшли "шайтан-машину" на випадок відключення світла

Раніше на порталі Знай повідомлялося, набрид намерзлий лід у морозилці - не поспішайте купувати нову: чим обробити її зсередини, щоб прибрати проблему

Також, наш портал інформував, бережіть пальці: як за 5 хвилин зробити тертку знову гострою