Більшість господарів можуть залишити своїх кішок вдома самих на досить тривалий період, залишивши запас їжі та води. Втім, не всі замислюються про стан пухнастика. Про це пише інформаційний портал newsweek.

Експерти наголошують, що існують певні обмеження у часі, коли кішки можуть перебувати наодинці без стресу. Найбільш оптимальний варіант – доба без господаря. Звичайно, за умови, що тварина забезпечена водою та кормом.

Кіт. Фото: скрін youtube

При цьому рекомендується попросити когось навідуватися час від часу, щоб перевірити, чи все гаразд з улюбленцем. Якщо попросити когось, то можна перестрахуватися і придбати спеціальні годівниці для котів. Вони оснащені таймером і можна запрограмувати, щоб тварина отримувала їжу в призначений час.

Котик, скріншот: Youtube

Популярні новини зараз

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Залишилися тижні: в Україні пенсіонерам збільшать виплати поза графіком індексації

Ви подивитесь на лічильники і не повірите очам: як прибрати кілька кубів до кінця місяця без порушень

По ваші лічильники скоро прийдуть: що потрібно зробити, якщо незнайомці вже на порозі

Показати ще

При цьому переважна більшість котів непогано почувається і при більш тривалій відсутності господаря – дві доби. Однак це не стосується старих чи хворих кішок, а також кошенят, які потребують особливого догляду та спостереження з боку господаря.

Загалом фахівці заявляють, що час, на який кішку можна залишити вдома одну, залежить від її віку та загального самопочуття.

Раніше інформаційний портал Знай повідомляв, паразити у домашніх улюбленців: чи потрібно глистувати котиків, які не гуляють на вулиці.

Також наш портал інформував, саджайте кота на дієту: як допомогти пухнастику скинути зайву вагу та не зіпсувати стосунки.

Крім того, інформаційний портал Знай повідомляв, власникам кішок розповіли шокуючу правду: всі розуміють, але зухвало ігнорують.