Для наших читачів, які люблять ефект чистоти, є дуже цікава інформація про те, як можна повернути справжній білий колір постільної білизни.

Навіть якщо дуже дбайливо ставитись до набору білизни, вона рано чи пізно все одно пожовкне. У цьому винен людський піт та шкірне сала. І вже після цього потрібно звернути увагу на якість води, в якій стирається білизна.

Про засоби, які допоможуть це зробити, розповів один з українських блогерів, який часто ділиться побутовими лайфхаками в соціальних мережах.

Щоб повернути білизні білий колір без шкоди для тканини, його потрібно замочити у спеціальному розчині.

Постільна білизна. Фото Freepik

Популярні новини зараз

Чи варто зберігати заощадження у доларах: експерти пояснили, чого чекати від курсу

Пенсіонери отримають значну доплату до пенсії: кому і скільки добавлять найближчим часом

Юність стукає у двері? Оновлені мотоцикли "Ява" знову продаються в Україні, одразу 6 моделей

Таких цін не бачили давно: скільки доведеться заплатити за курячі та перепелині яйця

Показати ще

Білизна та тетраборат

Найефективніший спосіб, як випрати постільну білизну білого кольору - замочування в суміші, що відбілює. Ця хитрість повертає тканини свіжий, білий колір. Для приготування розчину вам знадобляться пральний порошок, порошок для посудомийної машини, відбілювач для білизни та аптечний засіб тетраборат натрію.

На повну машинку білизни (5-7 кг) вам знадобиться півсклянки тетраборату натрію та по 1 склянці інших інгредієнтів. Також вам знадобиться окріп.

Викладіть простирадла та наволочки у великий таз. Киплячою водою залийте постільну білизну. Всипте сухі інгредієнти з відбілювачем та розмішайте. У такому розчині залиште тканину на 30 хвилин. Після цього прати в пральній машинці звичайним способом, але після прання прополощіть двічі.

Цей спосіб також підійде, якщо ви цікавитеся, як відіпрати подушки від жовтих плям. Їх також потрібно залити гарячим розчином на 30 хвилин, а потім випрати в режимі "Пух" або "Ділікатний". Якщо в машинці є режим "Сушка", то краще висушити подушки саме так - вони стануть м'якшими. Якщо ні – просушіть звичним способом і збийте вручну.

Постільна білизна. Фото Freepik

Сода і оцет

Ще один ефективний спосіб, як відбілити пожовклу білизну - приготувати суміш соди та нашатирного спирту. Цей спосіб поверне білизні початковий колір без шкоди для тканини, а про його ефективність є багато відгуків.

У п'яти літрах теплої води розчиніть 5 ложок соди та 2 ложки нашатирю. Замочіть у суміші постільну білизну. Час замочування залежить від рівня жовтизни. Якщо простирадла лише трохи змінили відтінок, то вистачить кількох годин, а якщо повністю пожовтіли або на них багато плям, то залиште в розчині на ніч. Потім випрати білизну в машинці і двічі прополощіть.

Заміна постільної білизни, фото minikar

Пральна машина

Якщо не хочете морочитися із замочуванням - можна відбілити постільну білизну прямо в машинці. Для цього використовують кисневий відбілювач. Його можна застосовувати як на білих, так і на кольорових тканинах, а також змішувати із звичайним пральним порошком. Для глибокого очищення тканини виставте велику температуру води (60° і вище), якщо це дозволено виробником білизни.

Нагадаємо, воду з криниці будуть пити ще й ваші онуки: як правильно доглядати.

Раніше повідомлялося, світло відключили більш ніж на 4 години: як українцям зберегти продукти в холодильнику.

Також, ви зможете заощадити цієї зими: корисні поради щодо використання генератора без зайвих витрат палива.