Яйця небезпідставно вважаються одним із найпопулярніших харчових продуктів у світі. І приготувати їх можна різними способами, однак один із них фахівці вважають небезпечним.
Зокрема, експерти радять назавжди забути про тривале варіння яєць. Цей продукт зазвичай споживають як на сніданок, так і на обід та вечерю, тому що яйця ситні та швидко готуються.
Однак такий популярний спосіб їхнього приготування, як тривале варіння, виявився досить шкідливим для здоров'я.
Як показали дослідження, яйця, які варять понад десять хвилин, містять токсичні речовини. А очевидною ознакою такого вареного яйця є зелений наліт на жовтку. За словами фахівців, він вказує на наявність потенційно токсичних сполук через занадто тривале приготування.
"Тисяча Зеленського": як батькам отримати гроші за своїх дітей
Масштабне березневе підвищення пенсій: 2300 отримають не всі
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Штрафи за дрова: українцям підказали, як уникнути покарання за деревину на своєму подвір'ї
Як пояснюється, при варінні яєць виділяється сірководень. А він шкідливий через токсичність газ, який потрапляє у білок. Адже сірка, що міститься в яєчному білку, при з'єднанні з воднем утворює газ.
Після потрапляння в жовток цей газ стикається із залізом, що призводить до утворення сульфіду заліза. А саме речовини, які становлять потенційну небезпеку для людського організму, зокрема для чоловічої потенції.
Тому, врахуйте, що чим довше вариться яйце, тим токсичніше воно стає. Адже саме сульфіди надають жовтку зеленого відтінку.
Однак, це ще не все! Раніше американські вчені раніше встановили, що часте вживання яєць збільшує ризик розвитку захворювань серцево-судинної системи та збільшує ризик передчасної смерті. Так що з цим продуктом таки слід бути обережним.
Нагадаємо, що буде, якщо є багато яєць: ви будете довго жаліти про це.< /span>
Раніше ми повідомляли, що розберіться вже зі своїми яйцями: як з'ясувалося, не всіварять їх правильно.