Варіння макаронів може здатися багатьом простим завданням, але на практиці вона іноді стає справжнім випробуванням.
Хтось стикається з тим, що макарони виходять розсипчастими, інші мають складнощі з досягненням бажаного ступеня готовності, а треті борються з тим, щоб уникнути їх злипання.
Однак, для правильного приготування макаронів важливо не тільки вибрати якісний продукт, але і правильно підходити до процесу варіння. Від підсумкового результату на 90% залежить якість пшениці, яка використовується у макаронах. Але також важливо врахувати пропорції води, макаронів та солі.
Правило 1000-100-10 – простий спосіб досягати відмінних результатів щоразу:
"Тисяча Зеленського": як батькам отримати гроші за своїх дітей
Штрафи від ТЦК зростуть вдвічі: ухилянтів добряче потрусять
Пенсіонерам "навісять" новий фінансовий тягар: ніяких пільг не чекайте
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
- Візьміть велику каструлю і налийте до неї 1000 мл води на 100 г макаронів. Забезпечте макаронам достатній простір для варіння.
- Додайте 10 г солі на 100 г макаронів для смаку та пружності.
- Використовуйте столові ложки для простоти вимірювання: 1 ст. ложка солі 1 л води, 1 ст. ложка олії на 100 г макаронів.
- Варіть макарони, дотримуючись пропорцій, і слідкуйте за часом варіння.
- Відцідіть макарони та подавайте, додавши улюблений соус.
Це просте правило зробить ваші макарони ідеальними щоразу. Смачного!
Нагадаємо, як швидко і просто вимити посуд від тіста: ефективна порада для господарок
Раніше ми писали про те, що у рази смачніше, ніж у магазині: як приготувати домашній аналог сиру "Філадельфія"
Також Знай.ua повідомляв про бюджетний рецепт на всю сім'ю: готуємо чудовий пиріг з капустою без тіста