Ми щодня використовуємо губки для миття посуду, які є справжнім розсадником бактерій. Вони контактують із залишками їжі, відходами та майже завжди вологі. Тому губки дуже важливо регулярно міняти.
Фахівці радять міняти губки кожні два-чотири тижні, а щоб продовжити її термін експлуатації та зменшити накопичення бактерій, можна скористатися хитрим лайфхаком.
Так, господиням слід зберігати губку для миття посуду в холодильнику. Саме низька температура та відсутність високого рівня вологості продовжує життя губки. Завдяки цьому бактерії та грибок не розвиваються. Ще один плюс - захист від пилу та бруду, що витають у повітрі.
Однак є кілька правил зберігання губки у холодильнику. Після миття посуду її слід добре вимити теплою водою з милом або миючим засобом. Далі добре віджати, щоб позбавитися вологи, і обернути в паперовий рушник або серветку.
Будуть великі штрафи: з якого віку юнаків чекають у ТЦК
Пенсіонери ВПО можуть отримати солідну надбавку: що для цього потрібно
Багатогодинні черги до ТЦК відміняються: у "Резерв+" запрацювала довгоочікувана функція
Не наплутайте з показниками лічильників цього місяця: Нафтогаз звернувся до українців
Зберігати губку варто в контейнері із пластику або пакеті із застібкою, щоб захистити від продуктів харчування, адже не варто забувати, що губка досить брудний предмет, незважаючи на обробку водою та милом. Також господиням варто регулярно міняти паперовий рушник або серветку, стежити за станом самої губки.
Раніше ми писали про те, що вони точно є у вашому холодильнику: які продукти викликають неприємний запах тіла
Як повідомляв Знай.ua, масло геть від опіку: чому не можна мазати їм шкіру, про таке ви і не знали