Щоб знати, чи варто ці макарони купувати та готувати з них страви для своєї родини, зверніть увагу на їхню упаковку.
Там відзначають групи продукції. Тому зауважте, що найбільш корисними є макарони групи А, на виготовлення яких йдуть тверді сорти пшениці.
Незважаючи на те, що макарони нерідко сприймають як шкідливий продукт, що сприяє появі зайвої ваги, за словами фахівців, правильні макарони все ж таки дають організму повільні вуглеводи, які довго перетравлюються і дозволяють довго зберігати почуття ситості.
Насамперед, це перешкоджає зайвим і непотрібним перекушуванням та переїданню. Не дарма ж спагетті та інші види пасти є основою середземноморської дієти, відомою своєю користю для здоров'я та довголіття.
Гривні вилучають з обігу: яких купюр треба позбутися
Поповнити картку стане складніше: українцям обмежать банківські операції
Українцям може загрожувати космічне подорожчання до 25 гривень за кубометр газу: "І це не межа"
Зміни для абонентів: з 1 січня лунатиме новий сигнал
Які групи макаронів бувають:
Група А – сюди входять макаронні вироби із твердих сортів пшениці, вони є найкориснішим варіантом. Макарони цього сорту не такі калорійні. У той же час вони багаті на вітаміни і клітковину, відрізняються вищим вмістом білка.
Група Б – на їх виготовлення йде м'яка, крохмалиста склоподібна пшениця, і вони є найкалорійнішими серед макаронних виробів. Підходять для харчування спортсменів, і навіть тих, хто виснажений чи відновлюється після тривалих навантажень чи захворювання.
Група В - це низькосортний продукт, що виробляється з хлібопекарської муки, небажані в раціоні. Вони містять дуже мало корисних організму поживних речовин. Саме з їх вживанням асоціюється збільшення ваги та ризик розвитку діабету.
Нагадаємо, що масло геть від опіку: чому не можна мазати ним шкіру, про таке ви і не знали.
Раніше ми повідомляли, що зможете готувати без світла та газу: як зробити каші без варіння, рецепти для графіків відключень.