Ключові фактори для правильної посадки – вибір ґрунту, правильного місця та глибина ямки для посадки.

Конкретний сорт вимагає різних особливостей посадки та догляду, тому це варто ретельно вивчити та дотримуватися. Про це повідомляє "Мова квітів".

Хризантеми. Фото: Youtube

Місце для посадки

Одним ключових факторів хорошої хризантеми у майбутньому визначається місце для її посадки. Ця культура світлолюбива та любить тепло. А застій у кореневій системі може навіть призвести до гибелі рослини. Ділянка має бути піднесеною, захищеною від вітрів, а також добре освітлюваною. Тобто попадання сонця на ділянку повинне бути не менше 5 годин на добу.

Популярні новини зараз

Пенсіонерам призначають нові виплати: хто має право на грошову допомогу

Стане вибір між їжею та водою: на українців чекає новий удар по кишені

Пенсіонерам надають ще один вид пільг: що треба знати

Україна забуде, що таке війна: ясновидець розповів про майбутнє нашої країни та про те, коли закінчаться бойові дії

Показати ще

Грунт для хризантеми

Аби який ґрунт для цієї рослини не підходить. Ідеальним варіантом для неї буде суглинистий, або піщаний ґрунт. Найкраще їх підживить внесення органічних добрив. Однак замість свіжого гною варто брати перегній, хризантема легше сприймає дані добрива. Але добрив потрібно вносити в міру, адже їх надмірна кількість може призвести до росту листя, а не квітів.

Хризантеми / фото: Запорізький Ботанічний сад

Як садити розсаду хризантеми

Посадка розсади повинна проводитися у хмарний, або навіть дощовий день. Для кущів копати ямки не варто, можна висадити в траншею. Для швидкого укорінення, після посадки поливають стимулюючими розчинами. Рослину потрібно регулярно поливати та полоти. Коли вона досягне великих розмірів, можна розсадити на більш простору ділянку.

Нагадаємо, портал Знай інформував, обрізка малини восени: коли потрібно це робити, щоб отримати гарний врожай

Раніше на порталі Знай повідомлялося, висаджуйте полуницю вже зараз, щоб вистачило і собі, і навіть на продаж: 3 основні правила на осінь

Також, наш портал інформував, "Смачним" буде не тільки суп, а ще й кактус: шикарне добриво для домашніх рослин із лаврового листа