Холодильник є у кожному будинку та є одним із головних споживачів електроенергії. Однак кілька простих лайфгаків можуть знизити "апетити" пристрою та зменшити суми у платіжках. Про це пише портал novosti24.

Експерти виділяють кілька порад, які допоможуть продовжити термін служби холодильника і як бонус знизити споживання електроенергії.

Платіжка за світло. Фото: скрін youtube

Порада №1

У жодному разі не перевантажуйте холодильник. У разі перевантаження повітря не циркулює належним чином, і пристрій споживає більше електроенергії. Тому слід зайнятися організацією продуктів у холодильнику.

Порада №2

Деякі холодильники потребують регулярного розморожування. Втім, не варто робити це частіше, ніж справді потрібно. Ця процедура потребує чимало електроенергії.

Популярні новини зараз

Не знайдуть цього в машині – отримаєте штраф: що можуть перевірити копи

Комунальники готуються запровадити новий тариф: яка платіжка збільшиться майже на 40%

Доходи не потрібні, субсидію дадуть і так: українцям пояснили нюанс

У комунальних платіжках з'явилася нова графа: за що доведеться доплачувати

Показати ще

Холодильник. Фото: скрін youtube

Порада №3

Рекомендована температура від 2 до 5 градусів для холодильної камери та від -18 до -15 для морозильної камери. Правильна температура дозволить зберігати продукти свіжими та не споживати зайвої електроенергії.

Порада №4

Розташуйте холодильник якомога далі від опалювальних приладів, де немає прямих сонячних променів та достатньо простору для циркуляції повітря. При ігноруванні цього правила споживання електроенергії відчутно підвищиться, а разом з тим цифри в платіжках.

Раніше портал Знай повідомляв, все у ваших руках: як українці можуть зменшити суми в платіжках за опалення.

Також наш портал інформував, у квартирі буде тепло навіть без опалення: чи можна заклеювати вікна скотчем, поради фахівців.

Крім того, ми писали, обов'язково зробіть це перед початком опалювального сезону: залишилося мало часу, а батареї не зігріють.