Зміцнення партнерства шляхом розвитку інновацій і стартапів» створює платформу для обговорення стану американо-українського стратегічного партнерства включно з питаннями розвитку енергетики.

Спікерами цьогорічної конференції стали високопосадовці урядів США та України, провідні експерти з питань безпеки, інвестицій та енергетики.

На думку учасників конференції, Україна може зробити вагомий внесок у глобальну боротьбу зі зміною клімату при підтримці американських партнерів у продовженні реформ з прозорості роботи енергетичного сектору.

«США є ключовим партнером в перетворенні України на сучасну європейську державу. Побудова міцніших економічних та ділових зв’язків, розвиток двосторонньої торгівлі та інвестицій мають бути складовими стратегічного партнерства. Важливо створити стабільні умови довіри для залучення інвестицій, оскільки це є ключовим фактором для успіху цього процесу», – сказала Надія Макконнелл, президент Фундації «США-Україна».

Під час дискусії генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко зауважив, що Україна повинна стати лідером декарбонізації у Східній Європі.

Популярні новини зараз

Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки

Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків

Показати ще

«Енергетичний сектор України є ресурсом для досягнення цілей зменшення викидів СО2, реалізації амбіційної кліматичної політики. Заміна викопного палива зеленими джерелами забезпечить Україні репутацію "відповідального" учасника кліматичного процесу у глобальному масштабі. Якнайшвидша синхронізація з континентальними мережами ЄС має стати національною ідеєю України та першим реальним кроком до європейської інтеграції»,– зазначив генеральний директор ДТЕК Максим Тімченко.

Нагадаємо, ДТЕК є першовідкривачем та новатором на енергетичному ринку України – завершено монтаж першої в Україні промислової системі накопичення енергії потужністю 1 МВт і ємністю 2.25 МВт⋅год.