Зібрано необхідна кількість у 150 підписів

Починаючи з березня, тема звільнення Максима Степанова з посади міністра охорони здоров'я України підіймається серед парламентарів все частіше. Сьогодні, 28 квітня, в будівлі Верховної Ради була зібрана необхідна кількість підписів для потрапляння даного питання в сесійну залу. Що це означає та які "кабінети" ще має пройти відповідна Постанова, дізнавалися Знай.ua.

Максим Степанов - фото з Фейсбук (М.Степанов)

На черзі – розгляд Разумкова і Погоджувальна рада

Серед головних "проколів" в управлінні нинішнього міністра охорони здоров'я, на думку ініціаторів – провалене тестування, закупівля захисних костюмів для лікарів на 40% дорожче, відсутність вакцин від COVID-19.

"Через його бездіяльність сьогодні щодня помирає півтисячі українців. Тому Максим Степанов має не те, що піти з посади, а сісти до в'язниці. Але найменше, що ми сьогодні можемо зробити як депутати, це – звільнити міністра. Решта – вже справа правоохоронних органів", - зазначає Член Комітету Верховної Ради України з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Ольга Стефанишина.

Звільнення Максима Степанова, Ольга Стефинишина - фото з Фейсбук

Популярні новини зараз

Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося

Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет

Показати ще

На черзі – другий крок: розгляд Постанови Головою Парламенту Дмитра Разумкова і обговорення на засіданні Погоджувальної ради.

"150 підписів забезпечують потрапляння Постанови про скликання позачергового засідання до Дмитра Разумкова і на Погоджувальну раду. Тоді Погоджувальна рада вирішує, наскільки це є актуальним, чи вже потребує проведення позачергового засідання або може ще почекати. Ми зібрали більше 150 підписів. Україні однозначно потрібен кращий міністр охорони здоров'я", - повідомляє Знай.ua народний депутат України Наталія Піпа.

Верховна Рада, Дмитро Разумков - фото ВРУ

Реакція українців: "Краща новина за останній час!"

Новина про збір необхідної кількості підписів миттєво викликала масу відгуків у соцмережах.

Коментарі - скріншот

Втім, попри чималу кількість коментарів підтримки ініціаторів звільнення Максима Степанова з посади, деякі користувачі пишуть, що радіти ще зарано.

Головна причина – питання у набиранні 226 голосів "за", безпосередньо, в ході голосування в сесійній залі.

Коментарі - скріншот

Про подальший розвиток подій читайте на порталі Знай.ua.

Також Знай.ua писав, що в Раді рознесли вщент "науковість" Іллі Киви – сплив кричущий компромат.