У програмі «Що далі» на каналі «Знай24» ексголова Митної служби України, Анатолій Макаренко, розповів, де кошти відомства – у бізнесменів, що ухиляються від сплати податків.

Гість програми пояснює, що існує проблема зі сплатою податків – їх або сплачують недобросовісно, або й узагалі не сплачують. І ця проблема стосується коштів Митної служби України.

«Потім гроші митниці виявляються в державному бюджеті або в кишенях корупціонерів, злодюжок всіх мастей і так далі», - пояснює Макаренко. Отож, вони перебувають десь між держбюджетом та кишенями бізнесменів.

Він наводить дані за 2020 рік, що з Митної служби України 358 мільярдів гривень податків відраховано до державного бюджету. Працює це за такою схемою: бізнесмени сплачують податки, а відомство займається адмініструванням та переказом коштів. Але план, звертає увагу Макаренко, можна редагувати і це відбувається регулярно декілька разів на рік. Зокрема, недобір становив 40 мільярдів гривень.

«Але підкреслюю, рік був складним і тут питання не тільки в тому, що митниця недопрацювала», - зазначає ексголова і додає, що помилковими могли бути й прогнози.

Популярні новини зараз

Гороскоп на травень-2024 для всіх знаків Зодіаку: звільнення Тільців, витрати Стрільців та полегшення Водоліїв

Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку

"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Нагадаємо, Фурса заявив, що чим менше державних компаній, тим менше корупції.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Макаренко назвав причини діри в державному бюджеті України.