В Україні незабаром можуть підвищитися ціни на червоне м'ясо, а також продукти, які з них виробляються.

Про це розповів виконавчий директор Асоціації "М'ясна галузь" Микола Бабенко В ефірі каналу "Україна 24".

За словами Миколи Бабенка, найближчим часом варто очікувати підвищення цін на всі продукти зі свинини і яловичини в середньому на 10%. Це торкнеться не тільки самого м'яса, але і ковбас з салом.

"Зміни не торкнулися птахівництва. Там ставка податку на додану вартість не змінювалася. А всі вироби зі свинини, в тому числі ковбаси і сало, подорожчають в середньому на 10%", – сказав експерт.

М'ясо / фото: Pixabay

Популярні новини зараз

Дощі, грози і навіть заморозки: шашлик на Великдень доведеться відкласти, синоптики попередили про негоду

Платіть по 700 грн за світло або живіть без нього: українців ставлять перед фактом

Отримали зарплату, зробили заначку та залишилися без грошей: українців попередили про неприємності вдома

Як відмовитися від отримання повістки, щоб вам за це нічого не було

Показати ще

Виконавчий директор "М'ясної галузі" зазначив, що якщо на сьогоднішній день українці можуть купити кілограм свинячого стегна за 90 гривень, то в найближчому майбутньому вартість найдешевшої свинини буде перевищувати 100 гривень за кілограм. Бабенко заявив, що все залежить від місця покупки м'яса реалізатором: "ціна на м'ясо свиней може зрости і до 150 грн за 1 кг".

Нагадавши, як змінилися ціни на крупи, яйця та овочі за два роки. Ціни на продукти з 2018 року значно зросли на базові продукти.

Як повідомляв портал Знай.uа, заступник міністра економіки Тарас Качка розповів, якими будуть ціни на продукти в найближчому майбутньому і що на це впливає.

Також Знай.uа писав, що купити якісні ковбасні вироби в Україні не так просто. Більше того, нові докази цьому з'явилися завдяки перевірці, проведеній ВГО "Споживча довіра".