Зима пішла, а весна трохи запізнюється. Міжнародний жіночий день - 8 березня може засмутити українців непогодою. Так, до України повернулося похолодання і сильний північно-західний вітер. У неділю, 7 березня, вітер може досягати штормових значень.

Народний синоптик Наталка Діденко в мережі Facebook пише, що пізно ввечері на Волині, Рівненщині та в усіх північних областях є ймовірність снігу та мокрого снігу.

Прибирання снігу, фото: unian

Вночі буде морозно - стовпчики термометрів опустяться до мінус 7 градусів, а на крайній півночі України і в Карпатах — до мінус 12 градусів. Вдень же по Україні в середньому очікується 2-6 градусів тепла.

мокрий снг та ожеледь, фото з вільних джерел

Популярні новини зараз

З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими

"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте

Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку

Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"

Показати ще

У Києві неділя також обіцяє бути вітряною і холодною (вночі до мінус 3-6 градусів), а в понеділок термометри покажуть тільки +2+4 градуси. У свою чергу в Українському Гідрометцентрі уточнили, що 7 березня по всій Україні вдень очікуються пориви вітру 15-20 метрів на секунду (рівень небезпеки I, "жовтий").

Карпати, скріншот: YouTube

Крім того, у неділю у зв'язку зі снігопадами та хуртовинами у високогір'ї Івано-Франківської та Закарпатської областей зберігається значна сніголавинна небезпека (III рівень).

Також рятувальники попереджають, що жителям української столиці потрібно бути особливо уважними: "Закривайте балкони і не ходіть під рекламними щитами. У столиці сьогодні оголосили штормове попередження. Синоптики попереджають про пориви вітру 15-20 м/с (рівень небезпеки і, жовтий)".

Раніше повідомляли, сім'ю українців "викурюють" з власного будинку заради забудовника: знесли ескалаторами підлогу житла.

Як повідомляв Знай.uа, на Прикарпатті повернулася сніжна зима.

Знай.uа писав, мороз та мокрий сніг зіпсує настрій львів'янкам 8 березня.