Макові млинці за цим рецептом виходять дуже смачні і тонкі. Їх ідеально їсти зі сметаною. Особливий спосіб приготування і неперевершений результат - це саме те, що потрібно на Масляну!

Інгредієнти:

  • Молоко топлене - 800-900 мл
  • Цукор - 2,5 ст. л
  • Ванільний ароматизатор
  • Сіль - щіпка
  • Мак - 2 ст. л
  • Яйце - 1 шт.
  • Борошно пшеничне - 250/300 г.
  • Масло рослинне - 2 ст. л

Макові млинці, кадр з відео

Макові млинці, кадр з відео

Приготування:

Популярні новини зараз

Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей

Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору

Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою

Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно

Показати ще

Спершу змішати віночком яйце, цукор, сіль. Тоді вилити до цієї суміші половину молока і все просіяне борошно. Замішати тісто однорідної консистенції без грудочок. Потім доливаємо решту молока. Додаємо ароматизатор, масло, потім мак, і все добре перемішуємо.

Закриваємо тісто на млинці рушником і залишаємо на мінімум 2 години. А ще краще буде, якщо поставити його на ніч у холодильник. А зранку випікати смачні млинці. Готувати їх потрібно на добре розігрітій сковорідці, змащуючи кожен млинець вершковим маслом.

Нагадаємо, Масляна у 2021 році: головні заборони і прикмети свята. У цей день випікали млинці, спалювали опудало і готувалися до зустрічі весни.

Як повідомляв портал "Знай.ua", найкращі рецепти млинців на Масляну: класичні, сирні і на кефірі. Цьогоріч з 8 по 14 березня українці відзначатимуть Масляну — одне з найяскравіших і найсмачніших свят.

Також "Знай.ua" писав, пишні оладки без яєць на кефірі: проста вечеря за лічені хвилини. Готуються швидко і виходять дуже пишними